Lezingen

 

Kris Van den Branden gaf al meer dan 150 lezingen over duurzaam onderwijs voor de 21ste eeuw. Dat doet hij voor scholengemeenschappen van basis- en secundair onderwijs, lerarenopleidingen, directiecongressen, onderwijsondersteuners en docenten van het volwassenenonderwijs.

Tijdens zijn lezing van anderhalf uur gaat Kris Van den Branden op een concrete, inspirerende en prikkelende manier in op de grote uitdagingen voor het onderwijs van de 21ste eeuw: wat zijn de cruciale competenties die leerlingen moeten verwerven om klaar te zijn voor het leven van vandaag en morgen? Hoe ziet krachtig, eigentijds onderwijs eruit? Wat is de rol van de leerkracht? Hoe evalueren? Hoe samen als een team werken aan het onderwijs voor de 21ste eeuw?

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar kris.vandenbranden@kuleuven.be

 

 

 

Advertentie

3 gedachten over “Lezingen

  1. Scholen kunnen ideeën en andere duurzame scholen vinden via Eco-School Nederland. Momenteel staan daar al bijna 50 scholen op, zowel basisonderwijs als middelbaar onderwijs en MBO/AOC.
    Eco-Schools is het internationale VN-keurmerk voor duurzame scholen, waarbij scholen zeven processtappen doorlopen om zichzelf verder te verduurzamen.

  2. Beste Anne, bedankt voor je suggestie. Graag wil ik daaraan toevoegen dat “duurzaam onderwijs” op deze blog breder gaat dan duurzaam omgaan met energie in de omgeving, zoals de Eco-schools dat trachten te doen; het gaat vooral ook om het duurzaam omgaan met de energie-voor-leren van de leerlingen en de leerkrachten (zie de visietekst).

  3. Eco-Schools is ook breder dan alleen energie! We werken/scoren op 10 thema’s, waaronder afval, energie, water, voedsel, mobiliteit. Wij kijken naar het proces van verduurzaming, niet alleen gebouwtechnisch duurzame technieken en installaties. Om een echte duurzame school te worden moet dit bijvoorbeeld worden verankerd in het gedrag van leerlingen en docenten, het curriculum en het schoolbeleid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s